Në Akademi u mbajt takimi i radhës i Bordit

17.12.2018

Vushtrri, 17 dhjetor 2018- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP), sot u mbajt takimi i njëzet e gjashtë i Bordit të Akademisë dhe i fundit për këtë vit.

Në këtë takim morën pjesë  Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Ismail Smakiqi, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës Rashit Qalaj, Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Sprovues të Kosovës Bajram Bujupi  njëherit  edhe kryesues i bordit,  Kryeshefja Ekzekutive e Inspektoratit Policor të Kosovës Miradije Kelmendi,  Drejtori i Përgjithshëm i Doganave të Kosovës  Bahri Berisha,  Drejtori i Përgjithshëm i  Shërbimit Korrektues të Kosovës  Nehat Thaqi,  Drejtor i Përgjithshëm  i Agjencisë për Menaxhimin Emergjent Fadil Kodra, Drita Perezic nga ICITAP, Shpresa Muharremi nga OSBE-ja si dhe zyrtarë të lartë nga institucionet  përkatëse.

Fillimisht kryesuesi i Bordit të Akademisë Bajram Bujupi  përshëndeti të pranishmit e më pas kërkoi nga ta që të miratojnë rendin e ditës për këtë takim.

Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike Ismail Smakiqi para të pranishmëve paraqiti draft-planin e trajnimeve për vitin 2019, ku më pas pati diskutime dhe komente nga të pranishmit.

Me këtë rast Drejtori i Përgjithshëm i  Shërbimit Korrektues të Kosovës  Nehat Thaqi kërkoi që në planin e trajnimeve për vitin 2019 të këtë më shume hapësirë për Shërbimin Korrektues në trajnimet menxhami i vijës së mesme dhe të lartë si dhe në trajnimet profesionale.

Ndërsa Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës  Rashit Qalaj kërkoi që  trajnimet të cilat mbahen në Akademi  nga Policia e Kosovës të jenë të një standardi të lartë që Policia e Kosovës të jetë në nivel të lartë profesional në kryerjen e detyrave dhe përgjegjësive konformë mandatit që ka.

Në fund Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Ismail Smakiqi para të pranishmëve tha se vizioni i Akademisë është, që të bëhet një qendër e ekselencës në regjion dhe marrja e përgjegjësive shtesë në misionin e sajë.